Tuesday, February 23, 2010

Aku Dan Sepatu Besi

Salam semua...

wahahaha...juz nak kongsi citer jer...last weekend xtvt aku bole dikatekan full gak r...macam-macam la yang dibuatnya...cam biasa laaa...setiap minggu umah kami akan didatangi oleh Abang Aki n Ijad...dorang wat partime study kat POLITEKNIK...dan 2 weeks dorang tak datang coz 1st week dorang der kursus kat Terengganu ke Kuantan..lupela..sowi bro..2 week dorang xder class n Chinese New Year kan...so last week barula nampak dorang semula..hehehe..tapi this time GG follow sekali...nak jalan-jalan KL katneya...biasala GG...(SHOPPING + Menghabiskan Duit yang banyak)..heheheheh...ampun ya GG...

Minggu nie Zaki xder...dia ke Kuantan...tengok ayah Hisham..masuk hospital..kena langgar lari...teruk gak laaa...Patah Tangan, Patah Kaki, Patah Tulang Rusuk, Paru-Paru rosak ckit...aku nak joi..tapi memandang kan umah kami didatangi tetamu...xkan tetamu dtg tapi tuan rumah xder kan...aku wakilkan Zaki je la kirim salam kat Family Hisham..."Aku doakan semoga ayah Hisham cepat-cepat sembuh" .

Abag Aki, Ijad n GG sampai kol 1 lebey camtue la...so masing-masing dah lapor...so kitaorang gi la makan...Qaseh 20-21 tutup..so kitaorang g makan kat Restoran Sri Bunga TTDI Jaya Shah Alam...Pas makan, kitaorang straight balik umah...depa dah penat..so nak tido katenya...

Around kol 4 lebey camtu..aku & GG siap-siap nak ke IKEA...GG nak carik barang-barang dia laa...aku follow kan ajer..Sampai IKEA dekat2 kol 6 camtula..biasalan JEM...Damansara la plak kan...sampai IKEA kita orang ape lagi..gi la usha kat tingkat atas dulu..tgk2 decor abru ke..ape2 ker...gi pun GG nk carik rak besi dia tue...GG beli banyak gak la barang..Rak besila..lilin laa...rak buku laa...n apa-apa lagi laa...Ratus gak la abisnya...Aku plak kalo dah sampai IKEA ni mesti beli 1 2 barang..ghupe2 nya 4 5 barang k..ahaks...aku beli lilin, kaki lilin, shelf...saje wat tambahan deko kat umah...

Besok nya ari ahad..hari yang ditunggu-tunggu..ahahahhaa...cam biasala..awal-awal pagi Abang Aki dah kejut kan aku..ermmmm....my sleep day...uwaaaaa...mmmmmm...tgk jam kol 8.45am...ermmmmm..awalnya...aku mandi n siap-siap...kitaorang rini plan nak ke Sunway Pyramid..nak men ice skating...wow..best-best..walalupun minggu sebelumnya tu aku dah men ice skating ngan adik aku..sampai lebam2 la lutut n kaki aku...tapi syok nya pasal...blasah kan ajer la...gi pun Abang AKi n GG 1st time nk men kan..gagah kan aje ler...

Sampai-sampai je kat Sunway Pyramid Ice..kitaorang usha-usha je dulu..amik feel katenya...hehe..mula-mula cam xnk men jer..yerla kan..masing-masing cuak..hehehhee..mau tidak...jatuh xpasal-pasal malu k...dah la semua orang tgk kita men kan..keliling plak tue...last-last men gak..hehehhee..enjoy giler time men nie...minggu ni minggu cuti..so price dia agak mahal ladari biasa...

Ice Skating RM 25

Glove RM 8

Total : RM 33

Agak mahal gak laa...tapi xper...once a time kan...tutup mate je bayor..ahaks...len kali kalo dtg bawak la Glove sendiri k..hehehee...tapi xla secantik Glove yang disediakan...pelbagai warna..hehehhe...striking giler warna nya...Time ni cam ramai giler orang men...kitaorang mula-mula tu cam ketam gak la...gugup k..hehehhe...lama kelamaan..ok jer...laju je meluncurnya..hehehe..Abang Aki n GG pun makin menunjukkan belangnya...meluncur tanpa batasan..tapi tegak je la...maintain x mo jatuh la tue..hehehehe...Hampir 2 jam kitaorang men ice skating..kitaorang pun kuar la..lapor puna der...

Kitaorang nmpak mcD...apa lagi..singgah laa...lunch kat mcD jer...cam biasala..kesukaan aku BIG MAG...rmmmm..lazat....LARGE..semuala nk LARGE kan....ahaks...pas makan + gosip + usha2...jam ditangan menunjukkan kol 3.30pm..kitaorang pun balik..coz abg aki der class kol 5.30pm t....

Friday, February 19, 2010

I LUV YOU...yeker?

Adakah aku jatuh cinta lagi..aku pun tak tau kenapa tiba-tiba timbul perasaan ni...

Selama hampir 3 tahun lebih aku berasa happy (walaupun x happy sangat la) kerana berstatus single..tiba-tiba jer perasaan cinta ku timbul secara tidak sengaja...

Dia hanyalah seorang kawan tapi tiba-tiba pula timbul perasaan cinta...

Adakah ini mainan perasaan atau ia sudah ditentukan...?

aku sendiri pun tak tau...

aku rasa betul-betul tertekan kerana hal nie...

matlamat aku skunk adalah ingin menyambung pelajaran aku semula dan mencari duit saja..kerana pelbagai tanggungan aku perlu pikul skunk nie...beri pada mereka yang selama ini sentiasa berkorban untuk aku...ni la saatnya aku membalas budi dan jasa mereka semua..

tapi kenapa...kenapa timbul perasaan ini..??

makin dibiarkan makin terasa berat beban yang aku terima..

sesungguhnya..

aku belum layak lagi untuk mencintai seseorang apatah lagi menjaganya sebab aku sendiri pun belum ada rumah sendiri..atau kekukuhan darr segi harta benda..camne la aku nak memiliki seseorang itu...

huhuhuhu...

Aku tak ingin jadi seperti mereka di luar sana yang bercinta tapi tiada apa-apa...

seolah-olah hidup dalam mimpi...ingat bercinta tak memerlukan $$$ ni ker...semuanya memerlukan $$$...ermm...

aku tak ingin jadi seperti mereka nie...tiada matlamat..tiada makna..tiada cita-cita..hanya sekadar memuas kan NAFSU semata-mata...

aku betul-betul rasa sedih...

disimpan dalam hati tapi hati yang terasa sakitnya...

nak diluahkan tapi terasa cam tak layak jer...

pening pening....

aku tak ingin dikecewakan seperti 3 tahun dahulu..sakit sangat-sangat...

huhuhuhu...

takpela...biarlah aku pikir camne nak hadapinya...

Wednesday, February 17, 2010

MISTERI!

Hidup ini memang penuh dengan misteri yang tak pernah mampu untuk diungkap dan diterokai manusia. Semakin terasa tahu, sebenarnya semakin banyak yang kita tidak tahu. Semakin merasakan dekat, sebenarnya semakin jauh jarak dan jurang yang terbentang di hadapan mata. Semakin terasa yakin, sebenarnya semakin bertapak ketidak yakinan dalam diri. Hatikah yang menipu? Atau, mindakah yang terlalu mementingkan diri sendiri? Aku tak tahu dan selalu gagal untuk mencari tahu.

Cuma rasa-rasanya, aku akhir-akhir ini terasa seperti orang yang sama, tapi hanya pada wajah, pada jasad yang terus berjalan meneruskan putaran kehidupan. Sedangkan kalau hendak dinilai pada hati, diukur pada jiwa... semuanya sudah berubah hanya disebabkan benda-benda kecil, benda-benda remeh yang selama ini hanya melintas pada batas-batas ruang waktu.

Entah, cuma saat ini, detik ini dan ketika ini... terasa sangat nak memegang erat-erat, bukan pada tangan tapi pada sesuatu yang mampu untuk dipegang kejap-kejap berdasarkan keyakinan dan kepercayaan. Dan pilihan, kenapa saat kita membuat pilihan, kita terasa yakin yang kita tidak tersilap? Tapi bila hakikat terbentang, yang dipilih ternyata hanya kaca-kaca jernih yang tidak ada nilainya. Berpaling ke belakang, mengapa juga mata hanya memandang sehala, tidak pada apa yang patut dilihat? Pada yang patut diberikan perhatian? Ah, hati... kenapa begitu sukar untuk ditafsir?

Tuesday, February 9, 2010

PERMAINAN WAKTU!

Hari ni penat sangat. Sejak dari semalam terkejar-kejar ke sana ke sini, ada je urusan yang perlu dilaksanakan. Aduuuuhhhhhhhhhhhhh.....sudah laa..jangan mengeluh...ini waktu dan ketika untuk menghadapi masalah..takkan selamanya tenang, mesti ada pasang surut perasaan dan pergolakkan kehidupan..terima la dengan hati yang tenang, walaupun pada ketika itu rasanya macam nak menjerit jer..hehehhee..sabar..sabar... 

Kepuraan satu Penafian

Aku benci!!! Aku benci mereka yang berpura-pura. Terlalu susah ke untuk berterus terang? Terlalu sukarkah untuk mengatakan kebenaran? Kenapa perlu pembohongan?
Kenapa perlu kepura-puraan!!!

mungkin.. terlalu banyak sebabnya yang membuatkan kita terpaksa hidup dalam kepura-puraan.
Kadang-kadang aku selalu berpura-pura menjadi seorang yang lain.
Berpura-pura kita tak pernah punya perasaan dengki padahal kita sebenarnya cemburu!
Berpura-pura menyukai sesuatu yang paling aku benci..
Perlukah aku akan kepuraan itu? Tidak!! Cukuplah..!!
Kerana aku masih bercakap benar untuk menerangkan sesuatu perkara..
Sedang engkau...?
Berpura-pura memahami sedangkan kau tak pernah sekali pun merasainya..dan
Berpura-pura bila berkata, "aku turut mencintaimu.."
Berpura-pura tidak ambil kisah sedangkan kau terlalu peduli dengan hal itu.
Senyuman, kemesraan, pengertian..kononnya!! Segalanya penuh kepuraan didalam..kenapa mesti berpura-pura??

Supaya orang akan suka dengan kita..? Supaya hidup kita sentiasa didampingi..?
Dan begitulah kita sehingga kita mati..hidup di dalam kepura-puraan, supaya kita punya kawan kononnya. Tapi untuk ape semua tu? Inilah dunia!! Dunia kuyang penuh dengan HIPOKRIT!!

Aku tak ingin kepura-puraan itu hadir dalam diriku..dalam jiwaku..
Tapi sebenarnya...mampukah aku menolak tuduhanmu..
bahawa aku juga turut berpura-pura selama ini. Kerana sememangnya aku akui..terlalu sukar untuk berterus-terang akan duduk perkara yang sebenar..
Terlalu sukar menyatakan kebenaran sedang lidah begitu payah menuturkannya.

Aku Penat + Mengantok

Semalaman aku tak tido nie...ermmm....dah tahap giler aku dah skunk nie...mata dah xlarat nak bukak...otak dah tepu duk mikirkan idea...semuanya gara-gara projek "TUT....."...dah kerja dan tanggungjawab..so redha je la kan...periuk nasik katenya...hehehhee...

Aku mahu pulang lepas ni...aku nak tido puas-puas..lantak la ape nak jadi..jadilah...aku tak kisah...yang penting aku dapat balas balik tido aku ni...uwaaaa....dah la mengantok..pewot lapaq...mate berat....ermm....semuanya serba tak kena rini..ermmm...

Kalo la ader orang leh tolong urut-urutkan ker ka..tentu best...ermm....lega la ckit sengal2 badan nie...24jam duduk jer...daj nak naik senagl dal bontot n pinggang aku nie dibuatnya...Partner aku lagi la..mate masing-masing dah macam kongkang dah...hehehe...itam jer...bak kate "PAKCU"...boss part time aku...macam cam pakai eye shadow laa...natural jer...elok jer Gelung nya keliling mata..ahaks...

Aku mahu tidur untuk seketika waktu...Aku ingin lari dari realiti buat sementara waktu...melupakan segalanya berselirat di kepala...AKU MAHU TIDUR...zzzzzz


Thursday, February 4, 2010

my F.R.I.E.N.D birthday


Di kesempatan ini aku nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY TO YOU...semoga ang perolehi keberkatan hidup di dunia dan di akhirat k..."Stop Living in The Past..Start Living in The Future"..


Tuesday, February 2, 2010

A Moment to Remember

Pada 31st January 2010, aku telah ke Genting Highland, kau gi ngan member-member aku dari kg..Sapa lagi kalo bukan Dak Mala, ALin, Imah, Kasha n her husband. Aku memang tak plan ape-ape pun...aku balik kampung last week pun sebab adik aku tunang...Hari sabtu malam aku call Si Mala..saje jer..nak ajak lepak katenya...hehehe..aku pun pi la umah Mala mlm tue...sampai-sampai je umah dia..dia gitau yang dorang nak ke Genting...perrggghhh..aku cakap..cam best jer..hehehe..Mala xtahu yang adik aku tunang ari sabtu...

Mala pun ape lagi..menggunakan kuasa VETO yang ader..memujuk dan mengajak aku ke Genting..last2 aku gi gak la...kitaorang borak panjang la..jam kat tangan aku dah pukol 12.30am dah...dah la nak gerka ke Genting pukul 7am..dah sah-sah lah kena bangkit awal...pukul 5.45am Mala dah kejut kan aku...haiyoo...wuarrrrrrrrrghhh...Mengantokkkknya...

video

Dah la air kat kg kan sejuk...menggigil gak la aku dibuatnya pagi tue...xper..kawan-kawan nya pasal...tarak hal la semua nie..hehehehe...Aku smpai umah Mala kol 6.45am...Mala pun dah siap..hanya tunggu Imah & Alin jer..kitaorang gi 2 keta..keta aku ngan keta Imah...coz aku pas ke Genting nak terus balik Shah Alam..xyah laa nak patah2 balik...penat t...

Sampai je kat higway Karak...kitaorang ikut Gotong..coz tu je jalan ke Genting yang terdekat...sampai je pintu masuk Gotong tue..haiyoo..kabus tebal giler la..memang x nampak la jalan semua..agak cuak la ketika itu...tawakal jerla time tue...Kabus tebal maybe baru pas ujan agaknya...Sampai je kitaorang kat Gotong..kitaorang terus naik Cable Car tuk naik ke atas..means ke Genting Theme Park laa...memang best laa tempat nya..ni first time aku naik cable car kat genting..mula-mula tu agak gayat n cuak gak la..dah la tinggi melangkawi pokok-pokok yang tersedia tinggi..ermm...ni kalo jatuh...alamatnya...:-@ hehehehe....

Tapi lame kelamaan aku cool jer..hehehehe...nak control macho la kot yer depan member2 pompuan nie...depa semua relax je kan..hehehe...tahap kesejukan ketika itu...jangan cakap laa...aku pakai abju 2 lapis + mafla pun xlot la...memang sejuk la angin bukit nie...hehehehe...bila nak sampai je kat atas tue...memang x tunggu lame laa..terus la ke theme park nya...

Tiket masuk RM48 ringgit...coz holiday price..masuk-masuk jer...destinasi kami yang pertama adalah..buaian besar tue...ntah ape ntah namenya..ehhe..mula2 gigl gak la..tapi seronok nya pasal kan..layan kana jer..hehehee...memang best laa...berderau-derau jantung aku ni dibuatnya..hehhehe...Kepelbgaian la manusia aku jumpa kat sane n ragam mereka..ader yang gler giler..ader yang control..ader gak yang penakut..hehehhe..nak wat camne kan..manusia kan...

Dalam banyak-banyak game yang kitaorang men...paling mencabar kewibaan aku adalah Game Cockscrew...Roller Coaster la..perghhh...memang trill laa...hehehhe...macam-macam la perasaan yang timbul time tue...redhakan kan jerla...jerit tu jangan cakap la...memang la aku yang paling kuat...menang award tiap2 tahun..hehehhe...pastu kitaorang men Game Pirate Ship...game ni biasa je la...pastu..terus men Game Flying Coaster Spiderman...ni lagi satu game yang mencabar..Aku ngan Mala je yang men...dak2 len mls n takut katenya...hehehe...

Kalo nak diceritakan lagi..memang la berhelai-helai...yang len tue leh la korang usha kat video yang aku upload tue k...tu semua pic2 kitaorang kat sane...