Wednesday, November 25, 2009

ANGGUN

meski hati tak rela.bila dunia tak lagi untukku.sampai waktunya aku sendiri.hidup yang ku tak pasti.langkahku terhenti.tak mampu berlari.saat tangan yang digenggam.engkau lepaskan.aku.bernafas tanpa udara.tangisku tiada air mata.kerana.semuanya berlalu manghilang.dan tak akan kembali.ku cuba menutup mataku.bila ku lelah untuk hidup.namun semuanya berubah di saat engkau hadir.kau yang anggun.kau yang telah membuat aku kembali.ke jasadku.yang telah mati.dan.kau sinarku.cahaya yang terang.untuk perjalanan yang lurus di.dunia sementara.mengejar masa itu pasti.buat aku.dan bersyukurku akannya.

Semoga kehadiran itu membuatku tidak alpa pada kehendak dan keinginan semata-mata.

KORBAN


Hari Raya Aidil Adha (عيد الأضحى) atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan diseluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.

Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.

Dari segi bahasa, korban bermaksud dekat, manakala dari segi istilah ia bermaksud menjalankan perintah agama atau taat kepada perintah Allah kerana ingin mendekatkan diri kepada-Nya.

Hari Raya Korban jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah, bulan terakhir pada kalender Hijrah Islam. 10 Zulhijjah merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam di mana Nabi Adam dan isterinya Hawa dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah, di luar bandar Mekah.

Pada hari raya, orang Islam disunatkan mengenakan pakaian yang paling cantik, paling bersih, dan juga mengenakan wangi-wangian. Pada pagi hari raya korban, umat Islam akan mengerjakan sembahyang sunat Hari Raya sebanyak 2 rakaat akan diadakan pada sebelah pagi, biasanya agak awal sedikit berbanding Hari Raya Aidil Fitri.

Selain itu, salah satu keistimewaan Aidil Adha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidil Adha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.

Selepas bersembahyang, upacara korban akan dimulakan. Lembu, kambing, dan biri-biri yang dikorbankan akan disembelih secara beramai-ramai di kawasan masjid sebelum dibahagi-bahagikan kepada orang ramai terutamanya kepada golongan fakir miskin.

Hari Raya Aidil Adha disambut ketika umat Islam membuat penziarahan ke Mekah, mengunjung Kaabah dan melakukan korban sembelihan. Al-Quran tidak menyatakan, tetapi umat Islam memegang bahawa perayaan korban ini memperingati kesanggupan Nabi Ibrahim untuk menyerahkan anaknya sebagai korban kepada Tuhan.

Selepas sembahyang, sekali lagi umat Islam akan berbondong-bondong melawati perkuburan orang yang disayangi. Semua orang akan memakai pakaian baru dan selepas itu yang muda akan memohon kemaafan daripada yang tua. Selepas itu semua orang akan menjamah pelbagai juadah yang disediakan sebelum ziarah dan menziarahi sesama mereka.


Apa-apa pun...Pada korang semua..aku mengucapkan Selamat Hari Raya aidiladha...

Tuesday, November 24, 2009

Tanggal 24 November 1983!



Arini 24 November 2009..sebenar tarikh yang paling bermakna buat salah sorang kawan aku iaitu "EFFA"...arini birthday dia...anyway "Happy Birthday To You"...yang ke 26 tahun..aku pun lupe benorya arini birthday dia..nasib baik kakak dia kak "YANA" call aku...cakap nk wat surprise party tuk "EFFA"...baru aku tau..hehehehe..maaf yer "EFFA"...


*Chocolate Indulgence-my favourite cake


tuk birthday dia kali ni memang meriah dengan kek-kek laa...ader 3 jenis kek laa...satu Chocolate Indulgence 2 Moist Chocolate...memang melantak je la aku arini...makan kek sampai pengsan tema arini...hahahahahhahaha.... 


*kawan-kawan effa


Lepas je sambut kat opis kak "YANA"...kitaorang sambut plak birthday dia kat opis kita orang...buat kat opis bawah...bahagian Admin nya opis...mastermind dia cik Zulia kita la...HR kan..semuanya dia tau....hik hik hik...thx Zulia


* mastermind kita...cik Zulia


* rakan sekerja yang sama member kejutan


* cik HR kita menyerahkan Kek pada Birthday girl

makan-makan..tu jela tema arini......

Tuesday, November 17, 2009

Oh my PRADA!



Last sunday aku gi tengok wayang...cam biasala..kami bertiga..aku+zaki+allee...kitaorang book pukol 4.20pm kat Bukit Tinggi Klang...sepatutnya kita orang kena sampai amik ticket 45minute early...tapi..atas sebab2 tertentu...we all terlambat...cam besala..bila lambat...ticket pun dah terjual..tapi nasib baek ader gak ticket...tapi paling best 3 row dari depan la....memang mendongak la tgk..tapi xper..clear..xlah jadi typewriter...klik klik klik...sreeeetttttt......cklik kli...ahaks...



maya & fazura memang best la dalam citer nie..memang berkesanla dorang menjiwai watak dorang...hehehe...2 2 gedik+cantek+seksi+intelligent...perfect package laaaa...hehehehehe...diganding plak ngan Aaron Aziz yang sememangnya kita tau dan sorang lagi tue Shahredza Minhat (GIGI BESI)...hehehehehe...shuweeetttttt je dorang tue...hehehehe...



words yang paling aku suke dalam citer ni "OH my PRADA"..."OH my GUCCI"...memang cute je bila fazura cakap...satu panggung gelak la...


Jalan citer dia ringkas laaa...it's easy to understand and full of metaphor....bila tgk baru tau la...GEDIKS!


Monday, November 16, 2009

Men's Party!



video

Setelah sekian lama aku tidak menghadari party...birthday party ke..farewell party ke..ape2 la party yang dianjurkan...Pada 14.11.2009..aku dijemput ke sebuah Birthday Party..party tu dibuat di Red Bok Plus Pavilion, KL...aku penah pergi RedBox tu sekali jer...coz aku jarang sgt ke karaoke nie..

Actually, birthday party ni adalah birthday "Pakcu" boss tempat aku selalu wat freelance wedding...dia ni memang hebat la in term of flower decoration n wedding..memang expertise diala...

Party yang dianjurkan ni xlah beasr sgt..private party jer..only men jer...cuma on the nite...ader sorang jer women yang dtg..xper..tapi dia x lama...after sejam...dia balik...Party tu start jam 7.30pm dan abis pukul 2.30am...giler kan...lame giler la kita orang menyanyi..hehehehehe...

sampai-sampai jer..ape lagi..amik makanan laa...melantak bagai nak giler,,sampai senak la pewot...katenya nak kumpul tenaga..hehehehe..padahal...dah sengkak...nak nyanyi pon..xbole..termengah-mengah2...sompot la...hehehehehe....

 Tema kita orang malam tu "Blue jeans & Black top"

Birthday Buddy on the nite

Malam tu, seperti biasa laaa....birthday buddy la yang paling banyak menyanyi...hampir kesemua lagu la dia nyanyi..xper..."HARI DIA"..so...gasaklaa...sampai sakit-sakit tekak laa...serak giler la suara...ahaks....


The only one women on the nite...she's so sporting.

Memang malam tu only men jer..coz staff dia sorang je permpuan..."ISLAMIC" plak tuk kan....so x kan la dia ni pi kan..bergasak-gasak n bercampuran...so memang gurlz xder la malam tue...


dari kiri : b'roi . aku . pakcu . zaki

B'roi memang paling cool la mlm tue..diam ajer...senyum jer..nak dengar suara dia...alamak..memang susah laa...puas suwekan mic...xmo gak nyanyi nya..xper...
anyway..thx for him coz banyak menjayakan party nie...ape orang kate..."Orang kuat laaa"..,camtula bunyi nya...


dari kanan : zaidi . pakcu . reen . zali@mak hayam shima....kelasss

all 4 mens kat atas nie memang superb la...memang malam tu dorang pukul abis laaa..hehehehe..lagi-lagi si zaidi tue..haiyoo...smua lagu la dia tau...paling best...dia bawak lagi Ziana Zain tue...sampai k key Ziana...Pitching dia memanh kelas laaa...tabik ckit kat Zaidi..hehehehehe...dah macam reality TV plak.."Akademi Kertu"...kakakaka


dari kiri : zaki . aku . allee

kita orang memang camni la...sentiasa bersama..kemana saje pun..hehehe...senang...masing-masing paham diri masing-masing...so senang laa....nak emo-emo pun x kesah....malam tu aku nyanyi 5 buah lagu...dah cukup kot..len menyampuk-nyampuk je lagu orang..ahaks...

suara zaki & allee memang best..masing-masing ngan style masing-masing..smua nya nak tunjuk belang la kan...bila lagi..hehehehee...menguji VOKAL katenya...hehehehe...


Little cute ADAM...peace!!!!

Budak ni la buah hati pakcu...dia ni anak angkat pakcu...pakcu bela dia dari kecik lagi...ADAM memang manje giler ngan kita orang...mula-mula nampak pendiam..bila dah kenal...memang gamatla dibuatnya..penyeri majlis la...


pakcu & nora hendon

Pakcu & Nora hendon same-same celebrate birthday...dorang same date lahirnya...bezanya malam dan siang...pakcu siang...nora malam..agaknya nya...tgk kulit...hehehehhee...jgn mara nora..i'm juz joking...to make sumeting interesting jer....hehehehhe....sloroh jap!!!!


kami semua pada malam 14.11.2009

Malam tu sepatutnya aku datang ngan member aku sorang lagi...dah janji dah..tapi...phone aku bunyi..aku tgk ader 2 missed call n 3 sms..ak check rupenya "DIA"...dia cakap dia tersangkut kat jem...on the way dari sg.buloh..on the day ujan lebat..so memang jem teruk kate si "DIA" la....aku cayakan ajer laa..mls nak bertekak-tekak kan...masuk federal pin dia kate jem..n his decide to back home  jer...coz his so tired n can't coming...ermmm...i juz said...ALWAYS....

Malas nak sentap-sentap...coz mlm tu memang nak enjoy...so aku lupakan je dia...continue dengan party tue...Party we all abis kol 2.30am...amik-amik gamba...abis kol 3am...kitaorang pun balik shah alam...badan pun dah bau rokok yang teramat kuat....

Tuesday, November 10, 2009

Sejenak Aku Bersama Mereka



Weekend aritu aku+zaki+farah+fezz+faizi+reen...kita orang ke Colmar de Perancis, Bukit Tinggi Pahang dan Japanese Village Tea House...memang best giler pi sane...sebab xpenah pergi kan..so dianya excited tu len macam ckit...kita orang bertolak dari s.alam seawal jam 8am..after breakfast kat Bukit Jelutong, Shah Alam..

Tak penah2 aku bangun pukol 6am k ari sabtu..tapi xper gigih kan jer...sebab Bukit Tinggi nya pasal..nasib baekla aku x drive..."tq zaki coz drive pada hari itu yer"....perjalanan kami mengambil masa 1 1/2 jam...so sampai around 9.30am..memang sejuk kat atas...


Zaki & Farah, mereka memang suka dengan lensa kamera

Sampai je kat tempat yang dituju..apa lagi...berjalan la kita orang...abis smuala kita orang pergi...dari pusat game hingga men game2 yang disediakan..memang klaka laaa..hehehehe.."TOKEN TOKEN TOKEN"


kat perkarangan pintu masuk Colmar de Perancis


Kolam buatan manusia...


Fezz & Farah - Suka pasangan nie...shuuuweeetssss sgtttt!!!!!


After puas merayap2 n men game kat Colmar de Perancis, kita orang menuju ke Japanese village..kami menaiki Shuttle...tabik la aku kat driver shuttle tue..memang gerun la naik shuttle tu...mau ketaq kepala lutuk aku ni k...tapi, maintain jer...wat2 cool...Kat Japanese Village memang satu alam yang len laaa...memang aku rase la suasana Jepun...masuk2 je dalam tue...terus cam berada dalam set pengambaran...mau idaknya...all the Japanese element there...


Jalan masuk ke Japanese village Tea House

Aku, zaki, farah & reen masing2 dah x saba dah nak pakai kimono...Each person have to pay RM20 for the kimono..memang klaka laa bila asing2 dah pakai kimono...hehehehhe...tapi kita orang la paling HAVOC n VOUGE time tue....hehehehehe...


salah satu tempat dalam Japanese Village


Kuntau satu...

Dah penat...apalagi....balek laaaa....so..kita orang turun around 1 lebey la...xlama pon kat atas sane...coz Faizi n Reen ader program..hehhehee...Sampai Shah Alam...apalagi...membuta laa...badan dah penat....zxjhudbaksjszzzzzzzzzzzzz...............

Dan secara tidak sengaja...berlaku satu kejadian yang membuatkan aku rasa bersalah pada seseorang....kalo nak tau apa storynya...kenala tunggu...hehehehehehe.........

Thursday, November 5, 2009

Sungai Besar, Kuala Selangor


Pada 5 November 2009, aku ngan opis mate aku telah diarahkan oleh HOD kami supaya pergi ke Sungai Besar...tujuan kami ke sana untuk membantu salah satu anak syarikat company kami "MAVORS"...kami kena decor dorang nya booth...

Bila tau jer kena ke sana...for the 1st think in my head...perghhhhhh....jauhhhhhnyaaa....arrrrrrgggghhhhhh....dah la aku yang kena drive...kejang la kaki aku....dah la panas kan...tapi...best gak la..."jauh perjalanan luas pemandangan"..tol tak..kakakakakaka....

kami bertolak ke sana kol 2.30pm...dlm perjalanan ke sana...opismate aku (zaki) dah membuta dah..naik2 je kereta...terus..krohh krohh krohh...matila...aku jela terkebil-kebil bijik mato nie dok bawak keta...panas...nasib baek la air cond keta nie cam poti ais..kalau tidak...cair la gamaknya...hhehehehehee...

on the way ke sg.besar...around 30km gi..tiba ader dengor satu bunyi...kruuukkkkkkkkk...mmmmmmm....ghupe-ghupenya..pewot aku yang bunyi...alamak lapor laa...hehehehehhe...aku mula la berfikir...ape ek nk makan...dah la x biasa kat tempat orang nie..mane nak makan nie...ngah2 mikior..nmpak KFC..aku kejut zaki...tanya dia.."Weh!..ko nak makan tak?...lapo ni beb.." "Ok gak.."zaki said.

KFC?...xnak...mcD?..xnak....Pizza...nak nak nak...so we all decide berhenti makan kat Pizza Hut yang ader satu satunya kat Pekan Kuala Selangor...(dah tu je yang aku nampak)....pas makan kita orang teruskan perjalanan ke destinasi yang sebebenornya...SUNGAI BESAR...

but, this time we all follow our lorry...coz x tahu jln n area mane exhibition MINI MAHA 2009 tue..kang kalo men redah je kang..salah n membazir masa la plak kan...so, better follow lorry MAVORS je laaa...nak cepat cepat ponnak watpe kan..hehehehe...

Dalam perjalanan tue...aku teruja ngan keadaan kat Kuala Selangor nie...lebih2 kat Sekinchan...pergh cantek seh tempat dia...awal2 plan memang nak cepat ke sini coz nak shooting2 segala..tapi...keja nya pasal...xperla...later2 laa...sawah padi dia menghijau laaa...lawa sgt2...Sekinchan memang terkenal ngan sawah padinya n lokasi pilihan produser2 filem ni...

Kita orang smapai kol 5.30pm...Sampai je di Exhibition Mini MAHA tue...we all g la survey tempat...dah tau..ape lagi...mulakan la tugasan kami untuk menghias dan menyusun atur segalanya....perrggghhhh..penat sehhh..sakit2 tangan n kaki aku nie...kena memanjat segalanya....nasib baikla x panas...paling best smua sporting la...gelak gelak...so..kepenatan tu x la terasa sangat...

We all abis set up smuanya around kol 8.30pm....pastu we all rush  la balik Shah Alam semula..mls nak lepak2 coz perjalanan amik masa 1jam setengah or 2 jam...so, kalo lewat gerak..kang nak sampai kol bape kan...better gerak awal...aku pun nak ke KLANG dulu amik keta aku kat umah member aku kat Kg.Delek....Dia guna keta aku..lepas tengok wayang "PHOBIA 2" dia lepak tido umah aku...nak balik pon jauh kan n dah lewat pagi...so besoknya tu dia gunala keta aku pi kerja...aku pun x guna sebab ke sg.besar...aku suwuh dia bawak balik umah dia n t after balik dari sg.besar aku amik laa...

Sampai jer umah...memang xlarat dah...mandi n abcjsiyadbjkkocla;slaoejadamz z z z zzzzzzzz.................!

Wednesday, November 4, 2009

Kami Tengok Wayang?



Kami Tengok Wayang?....yes, last nite 6 of us wathced the movie..it was hellscary movie.. "PHOBIA 2" the story was scary man, we watch midnite movie, around 1130 watched...Penat gak r terjerit2...duk terkejut....uols should watch diz muvi la...

Novice

The first film is about a delinquent, Pey, who was sent to a rural monastery by his mother. Pey resented his mother for running away with another man. His father died in a car accident, leaving him with his mother who had to abandon him until her life was stable.

He was traveling through the mountains, he stepped on offerings, and lost his way while cleaning his foot. He found himself at a strange altar, which is used by the superstitious villagers to make offerings to the hungry ghosts.

Later that night, Pey felt hungry, and committed the unmistakable taboo of eating the offerings in the forest. His senior warned him against it, and here comes the haunting.

Pey was tormented by ghosts, and his senior sent him to the cave for meditation. Unknown to the young lad, all the other monks were trying to save him by praying in a ritual. He was warned not to leave the cave, but of course, the young ones never listen.

The flashback revealed that Pey worked with his friend to rob travelers at night. He would ride on his friend's motorcycle, and throw rocks at the oncoming vehicles, causing accidents, then robbing their victims. Ghupe2 nya the victim tu ayah dia.. Due to Pey's bad karma and sins, he was cursed to become a hungry ghost in the end.


Wad

Worawech Danuwong plays a young man who met with a traffic accident. Both his legs were injured, causing him to be bed-ridden. He had requested for a private room, but was placed next to a brain-dead old man due to high occupancy rates. Unknown to Dan, the old man lying beside him was the leader of a cult.

During the night, he was disturbed by the specter of the old man. After his request to change rooms was denied, he had no choice but to endure a night of torment. He turned hysterical after being attacked by the specter, and had to be sedated by the nurses. While being sedated, the specter of the old man climbed onto him and choked him.

The next morning, the old man was certified dead. As Dan was being wheeled out of his room, the cult was lined along the corridor, kneeling to their new master...


Bag Packer

A young Japanese couple were lost, and hitched a hike from a truck-driver. During the road trip, there were a lot of banging sounds coming from the container. The Japanese couple were curious, and became wary when the truck-driver drove off course to a deserted place. The Japanese boy demanded to know where they were being taken to, but stood down when the truck driver pointed a gun into his face.

The truck driver and his companion (played by Charlie Trairat), got off the truck to inspect the container, which revealed a horrific sight - a truck of dead people. The truck driver was supposed to smuggle the people across the border, who apparently died of suffocation(?). Charlie cut open the gut of 1 corpse, revealing that he had undertaken a secret deal with drug traffickers. It now appears that the people died due to drug overdose when the condoms that they swallowed had ruptured.

Meanwhile, the young Japanese boy saw all the dead bodies, and picked up the gun that the driver had dropped. He had his back to the corpses, while trying to herd the driver and Charlie into the back of the truck. An infected living dead rose up and bit the Japanese guy, while the driver drove off, leaving Charlie and the Japanese girl chasing after him. They managed to get in the back of the truck just in the nick of time. Apparently the people who died became the infected (think L4D).

The infected caught up with the truck and overturned it. Later, when all was quiet, Charlie got out and found his friend dead. As the Japanese girl regained consciousness, she realised that there were still bodies at the back of the truck. A young boy awakened, not showing signs of being an infected. Charlie was shot dead while persuading the girl to kill the boy before he became infected.

In the end, after a long drive, the Japanese girl reached a small town. She turned and saw that the young boy had died, having the trademark white pupils of the infected. She picked up her gun... Two gunshots were heard. A lone figure stepped out of the car, and dashed towards the crowd, ready to pounce on an unfortunate victim.


Salvage

Nuch is the owner of a used-car joint. While she was trying to broker a deal, an unhappy customer turned up. The customer accused her of lying about the car being accident-free, and blamed Nuch for nearly causing her son to die. Nicole was puzzled at how her customer found out that the car had been in an accident before. Nicole's business actually involves in overhauling wrecked cars.

That evening, Nuch's son went missing. She tried to look for her son in her compound, and was spooked by the ghosts of accident victims. She got locked in a car, and witnessed how some of the victims got burnt to death in the car during an accident. Eventually she managed to escape, and tried driving her own car away. She had difficulties starting her car, and the engine sounded weird. As she pulled away from the compound, her car's engine suddenly died. She stepped out, and found her son's shoe in front of the car.

She stepped forward, bracing herself for the worst, and opened the bonnet of the car. There, she found her little boy, incinerated by the engine of the car.


In The End

In The End is a hilarious segment which is filled with twists. It is about Marsha Wattanapanich (star of Thai horror movie, Alone), who plays herself in the sequel. Her fellow actress, Kate, plays the ghost (a Sadako look-alike). Halfway through the filming, Kate had to be sent to the hospital as she was sick. She was accompanied by a crew, Aey. At the hospital, the doctor tells Aey that Kate had passed away.

Meanwhile, Kate reappears at the studio, wanting to complete the shoot. The crewmen feels that something is amiss. When Kate asks Ter to accompany her to the toilet, he pushes the task to his colleague, Puak, who in turn pushes it to the unsuspecting Marsha.

Aey calls Ter and tells him about the unfortunate news. As Ter discusses this with Puak and Shin, he accidentally triggers walkie talkie, allowing their conversation to be heard by the entire crew. Ter believes that Kate had returned from the dead to complete what she wanted to do badly - which is to finish the film.

The rest of the crew flee after listening to their conversation. Ter, Puak, and Shin decides to help Kate fulfill her final wish, in fear of being haunted for live if they do not do so. After completing the final scene, the 3 guys take off, leaving Marsha with Kate.

While driving along the road, they encountered Aey. They picked him up and flee. Aey's head starts bleeding and he explains that he met with a car accident. Ter drives by the accident site, and after seeing how badly wrecked the car is, believes that Aey is dead. Ter and Puak flee the car, leaving an unknowing Shin with Aey at the backseat.

Ter and Puak tries to get Shin's attention, pointing to the crash site. Kate appears behind Ter and Puak, and it becomes a two-way shout fest, with both sides trying to warn each other that there is a ghost near them. Shin freaks out, thinking that Aey is a ghost. Aey explains that he crashed into a lamp post, and got out the vehicle before a truck smashed into his van, and that he is not dead.

Meanwhile, Kate explains to Ter and Puak that she escaped from the hospital. Kate's doctor had a twin, and when Aey approached Kate's doctor's twin, that doctor told Aey that his patient had died (not Kate). All the interesting twists and clarifications eventually showed that there weren't any ghosts to begin with. While they stood on the road, Marsha drove sleepily into them. In the end, semuanya mati......best kan ending dia...lawak-lawak seram gak laa...hehehehehhehehehehehe.....